יום שלישי, 16 בפברואר 2010

לזניה בשלבים


בשלב ראשון מכינים את המילוי, אגב המילוי עצמו יכול לשמש גם כרוטב לספגטי.
בצל ושום רוחשים בבסיר

מוסיפים את הפנצ'טה או הבייקון

בשלב הזה הבשר ורסק העגבניות כבר אוחדו ומוסיפים את העגבניות הכתושות או לחילופין את האלו הטריות, לאחר עירבוב טוב, מנמיכים את האש , לאש הכי קטנה ומניחים לרוטב להתבשל כשעה, ופונים להכנת הבצק:

אני משתמשת בקמח שטיבל, שטיבל 1 - קמח לבן ושטיבל 9 - קמח לפסטה




יוצרים גומה במרכז הקמח לתוכה מכניסים את הביצים ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. כאשר המסה מתגבשת מתחילים לללוש בעזרת הידיים.



כך נראה הבצק בשלב הסופיים לקראת מנוחה. מניחים את הבצק מכוסה במגבת לחה למשך כחצי שעה .


לפני הרידוד מלטפים את הבצק בקמח.

אני מרדדת את הבצק במכונת פסטה ידנית, מהשלב הראשון עד לשלב האמצעי, הבצק ללזניה לא צריך להיות מאד דק.

מניחים את העלים ליבוש , משך הזמן הוא עד שהמים בסיר הרחב רותחים.

יש לזכור להוסיף מלח למים ברגע שהיגיעו לרתיחה. דפי הפסטה מתבשלים מאד מהר, לא כדאי לבשל יותר מ- 4 דפים בכל פעם.

לבשמל: ממסים את החמאה בסיר מוסיפים את הקמח תוך כדי עירבוב זהירות לא לשרוף את החמאה או הקמח. לאחר מכן מוסיפים את החלב, לא מפסיקים לערבב עד שמתקבל רוטב סמיך

עכשיו כשהכל מוכן אפשר להתחיל בסידור הלזניה בתבנית, מתחילים כמובן בשכבת עלי הפסטה מעליהם יוצקים את הבשמל ומעליו את הרוטב, מעל הרוטב מפזרים מוצרלה מגוררת ושוב עלי פסטה.

כך נראית הלזניה לפני הכנסתה לתנור

וזה התוצר הסופי

לזניה בולונז א

אין תגובות: