יום ראשון, 14 בפברואר 2010

סלט בניחוח אסייתי



לכבוד הקיץ שהפציע לנו באמצע החורף החלטתי להכין סלט מרענן כפתיח לארוחת הצהריים.
סלט ירקות בניחוח אסייתי - הסלט אינו מצריך כמעט עבודה, למעט קירמול האננס וזה לא ממש מסובך.
לפני המתכון הנה 10 עובדות על אננס שלא כולם יודעים:
האננס נולד באיים הקריביים, משם נדד לפיליפיניים ולהוואי.
בשנת 1720 כבר היה אורח כבוד על שולחנות האצילים והעשירים באירופה ומיד לאחר מכן היגר אל העולם החדש.
בעולם החדש שימש בעיקר לקישוט שולחן האוכל, האננס שבשרו הצהוב מתפוצץ ממתיקות היה לסמל לעושר .
אחרי הבננה, האננס הוא הפרי הטרופי הנפוץ ביותר.
בהוואי מיצרים ממנו יין אננס.
בזכות האנזימים שהוא מכיל, האננס יכול לשמש כתחמיץ או מרכך בשר.
שליש מתוצרת האננס העולמית מגיעה מהוואי
האננס הוא מקור טוב לויטמין C.
מאה גרם פרי מכיל 49 קלוריות.
במזרח הרחוק פרי האננס הוא סמל לשגשוג ואושר, הסינים אוכלים עוגיות אננס בערב השנה החדשה סימן למזל טוב .


סלט ירקות בניחוח אסייתי:

הירקות:
1 שומר
2 צנוניות בינוניות
3 בצלים ירוקים רק החלק הירוק
עלי בייבי.
אבוקדו אחד חתוך לקוביות .

לאננס המקורמל:
10 פרוסות אננס חתוכות לקוביות
4 כפות סוכר
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף מים
כ-20 גרגרי פלפל שחור שלמים
1 כף דבש

לרוטב:
1 לימון סחוט
1 כף דבש
1 כף סוכר
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות שמן שומשום
3 כפות שומשום שחור, ניתן לקנות בחנויות המתמחות וכמובן במזרח ומערב.

חוצים את השומר לחצי ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות , כך גם עם הצננונית, את החלק הירוק של הבצל קוצצים , את עלי הבייבי מפזרים בקערה ומעליהם מפזרים את השומר, צנוניות, בצל ירוק.
אצלנו נמנעים מהאבוקדו, לנוער יש אלרגיה לאבוקדו.
מכינים את האננס:
ממיסים במחבת קטן את הסוכר עם החומץ והמים, מחכים שהסוכר יקבל גוון חום קרמליי, מוסיפים את האננס ואת גרגרי הפלפל ולבסוף את הדבש. בעדינות רבה בעזרת כף סיליקון מערבבים את האננס בתוך הקרמל במשך כ- 2 דקות. מסירים מהאש ומקררים.
יוצקים על הירקות ומערבבים רצוי בעזרת האצבעות מאד בעדינות.
הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב ושומרים עד לרגע ההגשה.
ממש לפני ההגשה יוצקים מעל הכל את הרוטב.

אין תגובות: