יום שישי, 17 בדצמבר 2010

EATALY שבניו יורק


פסטה טריה המיוצרת במקום, שימו לב לכמהין הלבנות בתוך פעמון זכוכית


על השדרה החמישית ופינת רחוב 23
מדובר במקדש אוכל חדש בניו יורק. על הקונספט אמון השף הנודע מריו בטלי שמי שראה את התוכנית "איירון שף אמריקה" בטוח מכיר ומי שזכה לאכול באחת המסעדות שלו בניו יורק זכה בחוויה קולינרית נפלאה. מדובר בלא פחות מ-5000 מ"ר של סופרמרקט שתכולתו כולה על טהרת המטבח האיטלקי והוא ממוקם במרכז מנהטן. ללא ספק מדובר בחווית קניה אחרת לגמרי מזו שאנחנו רגילים אליה. אפשר למצוא שם הכל, אבל ממש הכל – פסטות מכל הסוגים, ריבות, זיתים, שמן זית החל מהמעודנים מצפון איטליה וכלה באלו היותר מחוספסים מהדרום.







המקום מצויד גם במאפיה עם תנור עצים עצום, איזור יצור פסטה טרייה, קצביה, חנות דגים ופירות ים, גבינות: חריצי הפרמזן מסודרים כמגדלים ואפילו מוצרלה המגיעה כל יום טריה בטיסה הישר מאיטליה!- דוכני קונדיטוריה, והכי חשוב ערמות של פנטונה איטלקי מובחר.




וכדי שחלילה לא נלך לאיבוד בכל האושר הגדול הזה יש שלטי הכוונה מעוצבים ממש כמו במוזיאון.

הדבר הראשון שעשינו כשנכנסו לחנות היה לשתות קפה אספרסו "קצר ורצחני" כמו שאנחנו אוהבים ומיד אחר כך יצאנו לסיור. בסוף הסיור התיישב הצלם במסעדה הקטנה שנמצאת בתוך החנות. היין לדבריו היה מצוין, האוכל – פחות.



כדאי לפנות שעה מהזמן כדי לטייל ב-EATALY הנמצאת במפגש של השדרה החמישית ורחוב 23


שוק האוכל שביוניון סקוור כאן

אין תגובות: