יום שני, 27 בדצמבר 2010

מורימוטו MORIMOTO



ניו יורק, ניו יורק סיטי או מנהטן (מה זה משנה), טבור העולם, מחכה לנו מדי שנה לביקור חטוף שמותיר בנו טעם של עוד בכל פעם מחדש.

השנה היו לנו חמישה ימים בסנט תומאס, אי בתולה אמריקאי שעליו יסופר בפוסט נפרד, כהכנה לחמישה ימים נוספים במנהטן. סיפורי מנהטן נוספים על אלה שכבר הבאנו לאליוליני בתחילת השנה, מגיעים לכבוד סוף שנת 2010, במספר מנות. למנה ראשונה, קבלו את מורימוטו, האיירון שף האמריקאי. אחד הגדולים בקולינריה המודרנית עם הרבה מסורת יפנית.
מורימוטו מאסארו נולד בהירושימה, יפן ושם גם למד את רזי הבישול היפני. בשנת 1985, בגיל 30, עבר לארה"ב והחל לטפס את דרכו בקולינריה המערבית. לאחר שהגיע למקום השלישי בתחרות הטלויזיה איירון שף היפנית עבד כשף ראשי תחת המאסטר נובויוקי מטסואיסה הידוע בשמו "נובו", זכה מורימוטו בתחרות הטלויזיה איירון שף האמריקאית במקום הראשון ומשם נסללה דרכו כשף עולמי מוביל במטבח האסיאתי המקורי.
מסעדת מורימוטו, ממוקמת בשדרה העשירית בין הרחובות 15 ל-16 ממש מאחורי הצ'לסי מרקט (שם ניתן גם למצוא את חנות המוצרים שלו). למסעדה אתר אינטרנט מרהיב ומקיף עם כל המידע הרלוונטי למי שרעב לאוכל יפני מהליגה הראשונה http://www.morimotonyc.com/.
לבישול של מורימוטו, שני אלמנטים מרכזיים שהופכים אותו למי שהוא. האחד, משלוח של דגים ופירות ים הישר מטוקיו המגיע אליו ארבע פעמים בשבוע ומסיר כל רבב מאיכות חומרי הגלם שלו. השני, היצירתיות הבלתי נלאית השזורה במסורת היפנית הניגלית לסועדים ביופין של המנות ובטעמים המופלאים העולים מכלי ההגשה.
זו הפעם הרביעית שאני פוקד את מסעדת מורימוטו במנהטן ובכל פעם אני מתרגש מחדש. הזמנו טלפונית (חובה) ארוחת ערב לארבעה, אני, הדוקטור ולשם גיוון עוד שני דוקטורים שכבר חוו את טעם החיים באפר-איסט סייד ועדיין נותרו פעורי פה מהחוויה. משם הכל זרם לטובת הפוסט הזה.
הכניסה למסעדה מכוסה בוילון אדום כבד כראוי למסעדה יפנית והחלל הפנימי מעומעם אור, מעוצב במינימליסטיות ונקיון יפני, הנשבר בקיר בקבוקי זכוכית צלולה החוצה את המסעדה ומגיע לדלפק המטבח הפתוח. יש גם קומה תחתונה שקטה יותר עם בר מקסים, עליו אפשר לשבת בהמתנה לשולחן או סתם לביקור חטוף של סושי ואלכוהול. בעודי מתישב, שולח מבט חטוף לעבר המטבח הפתוח, מצאתי את מורימוטו עומד מאחורי הטבחים ומחלק בשקט הנחיות בישול. מדי פעם שולח ידיו ומבצע פעולת בישול מינימאלית ושב למקומו ומתבונן בצוות שלו במה שנראה כמבט גאה ובוחן כאחד.
פתחנו את הארוחה עם מרק הראמן המפורסם של מורימוטו שהוא מרק עוף עם נודלס. המרק מדהים בפשטות שלו ונפלא בטעמים הקטנים שעלו תוך כדי חימום הצנרת מהכפור הניו יורקי של דצמבר, בקערת מרק.

אחריהן הגיעו לשולחן מספר מנות שהזמן עצר בהן מלכת, כדלהלן(!):
סלט סשימי, פרוסות טונה על גבי חסה ובצל עם קרוטונים ורוטב קיסר. הלב דפק והפה לעס. התמונה מדברת בעד עצמה.
פיצה טונה, בצק דק וקריספי, עליו מסודרות רצועות טונה עם זיתים, איולי אנשובי וחלפיניו. אחת מהמנות המפורסות של מורימוטו המועתקת במסעדות ברחבי כל העולם בכלל ומסעדות פיוז'ן יאפיות בארצינו בפרט.

טרטר טונה טורו, מנה שהיא מלאכת מחשבת של הגשה, טעמים וחווית אכילה, כפי שקל לראות בתמונה. הטונה כתושה מסודרת על מגש עץ קטן הנעוץ בקערת קרח עליה מונחים רטבים ושמן דבש לטבילה של כפיות הטונה. חוויה בלתי נשכחת.

קריספי רוק שרימפס טמפורה, עוד מנת דגל של מורימוטו אשר עשו לה בעולם את מה שעשו לפיצה טונה (העתיקו! מי שרוצה לדעת איפה אפשר לטעום בארץ קריספי רוק שרימפס ופיצה טונה בלי לרכוש כרטיס טיסה לניו יורק – התשובות בעמוד הפייסבוק שלנו Agliolini) שרימפס טמפורה מזוגג בטעמים עם רוטב וואסבי איולי. מנת חובה בכל ביקור שלנו במורימוטו. כל מילה נוספת מיותרת.

מיקס סלט ירוק, עלי בייבי חסה ברוטב לימוני (תחמיץ קבוסו) עם פרוסות דג בוניטו. מושלם


קינחנו בקינוחים אמריקאיים: פאי תפוחים, סופלה ועוגת גבינה שהוגשו בסגנון יפני יחד עם תה צמחים ואספרסו שלא התאפקתי והזמנתי (הגנטיקה האיטלקית?)


נפרדו משף מורימוטו בתמונה למזכרת ו"דומו אריגטו" גדול.

"מורימוטו" בשדרה העשירית מס. 88 טלפון להזמנות (כאמור חובה להזמין מראש)  989-8883 (212) שבמנהטן ניו-יורק, חוויה קולינרית מרגשת אך לא האחרונה למסע זה. מילה שלי, יש למה לחכות.
כתב וצילם: יוחי מנדיל

אין תגובות: