יום שני, 8 בנובמבר 2010

ארוחת סתיו מחווה לארוחת חג ההודיה האמריקאי

סידרנו יפה את השולחן
במוצאי שבת, לפני ששקעה השמש לגמרי, התאסף כל השבט מנדיל גולדנפלד לארוחת צהריים מאוחרת או ארוחת ערב מוקדמת לחגוג את בוא הסתיו. הארוחה כולה היתה מחווה לארוחת חג ההודיה האמריקאי והיא תוכננה בקפידה על פי התפריט המסורתי של חג ההודיה. הדלועים עכשיו במיטבם, התירס יפה ועסיסי, הודו שלם ניתן להשיג בכל מרכול (כדאי להזמין יום או יומיים מראש) .
את השולחן סידרנו יפה בצבעי הסתיו, הקישוטים ניקנו בטיולים שלנו בחו"ל, הדלועים נקנו בחצי חינם, וכל השאר נאסף במהלך החיים.

השבט עצמו תמיד מוכן לבוא לשבת סביב השולחן לרכל, לפטפט, להתווכח, לצחוק, להרגיז ולהתרגז, להעביר ביקורת, להקניט את הנוער, להשתולל עם הצעירים, ואח"כ שוב לצחוק לספר בדיחות, וכמובן לאכול בתיאבון כי זוהי הרי דרכו של שבט.

וזה מה שהוגש לשולחן:
התחלנו עם סלטים בסגנון ים תיכוני.




הודו שלם צלוי בתנור
 בליווי תוספות:


תירס טרי                                        לחם תירס

המילוי שלמעשה נאפה בנפרד בתבנית

פאי דלעת                                רוטב חמוציות
 

  ולמנה אחרונה היתה הפתעה:
עוגת שוקולד נימוחה כי אין אצלנו סיום ארוחה ללא מנה שוקולדית, אבל היתה גם גלידה לצד השוקולד:

גלידת דלעת עם רוטב שוקולד

6 תגובות:

אוכל לנשמה אמר/ה...

יאמי מירי....
התמוגגתי....
מחפשת בטירוף עלי שלכת !!!!
חיה.

מירי אמר/ה...

היי חיה, את עלי השלכת האלו קניתי בברלין בחנות בשם IDEE. בארץ לא ראיתי, אבל אולי בחנות בשם דקורם בכיכר מילנו תמצאי.

אנונימי אמר/ה...

היכן יש מסעדה באיזור הרצליה או תל אביב שמגישה ארוחת חג ההודיה ביום חמישי הקרוב?

מירי אמר/ה...

לצערי אני לא יודעת.

אנונימי אמר/ה...

יש מתכונים למנות שבתמונות?

מירי ויוחי אמר/ה...

הנה שלושה קישורים למתכונים המתאימים לחג ההודיה מהבלוג שלי. בתוך המתכון לעוגת דלעת וגבינה מסתתר גם מתכון לרוטב חמוציות.

http://agliolini.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html

http://agliolini.blogspot.com/2010/11/384.html

http://agliolini.blogspot.com/2010/03/blog-post_21.html