יום שני, 1 במרץ 2010

טיול בשוק האוכל של אנסי בצרפת

אין דרך טובה מלהכיר מקומות חדשים אלא דרך האוכל, או דרך המצרכים המקומיים. אנחנו מעדיפים לפגוש תמיד את המצרכים המקומיים לצד יצירות אמנות תרבות תיאטרון אופנה. סיור בשוק המקומי הוא חובה נעימה שאין לדלג עליה – הצבעים, הריחות, הקולות והטעמים, כולם יחד יוצרים חוויה אולטימטיבית.
בנימה זו, בכוונתי להתחיל בסדרה קצרה של כתבות בנושאי שווקים ואתחיל בשוק קטן ומקסים בעיירה אנסי.
הירקות מושלמים
אנסי היא עיירת סקי קטנה בהרי האלפים הצרפתיים. העיירה ידועה משתי סיבות: הראשונה והחשובה היא המסעדה של מארק וירה. מארק וירה שהיה מדריך סקי והפך להיות שף מהמובילים בעולם הקולינריה הצרפתי, ידוע בתבשיליו המתובלים אך ורק בתבלינים שנאספו על ידו בהרי הסביבה.
הסיבה השניה היא חנויות השוקולד המדהימות הידועות בכך שהן יוצרות מהשוקולד פסלים מרהיבים ביופיים.
פסל שוקולד מרהיב
אספנו לנו מטעמים מכל הדוכנים ויצאנו לפיקניק ספונטני בגן הציבורי באמצע העיירה:

נקניקים מכל הסוגים

קשה היה לבחור בין כל סוגי הגבינות

את הצדפות אכלנו ממש ליד דוכן הצדפות שנפתחו לפננו בזריזות מרובה

בל נשכח את הנוף ההררי הנפלא. אגב, מי שמרגיש שאויר ההרים הצלול מזיק לו וממש רוצה לשמור על רמת זיהום אויר נאותה בריאותיו יכול לחצות את הגבול לשוויץ; ג'נבה נמצאת במרחק של 40 קילומטר בלבד מאנסי (גם כן זיהום אויר, בכל זאת, שוויץ).

תגובה 1:

France אמר/ה...

היי
איזו הפתעה טובה לראת ANNECY המקום שלי כי אני צרפתי משמה.
בתקווה שנהנתם מאד מהביקור שם. על פי הרשום מעלה, נראה לי שכן.
מאחלת לכם שנה טובה
ושנזכה לקרוא אותכם שוב ושוב
Au plaisir