דת, מסורת, מנהגים, זיכרון, געגועים, כל אלו ביחד משמשים אותנו בעת הכנת החרוסת.
חג הפסח, חג מלא הוד והדר, סמלים, ישיבה משפחתית משותפת, סיפורים ומנהגים והכל מתערבב עם זכרונות ילדות.
הדרך הטובה ביותר לעורר בנו זיכרונות, היא כמובן אוכל, אחד הסמלים אשר נמצא על שולחן הסדר היא החרוסת לצד עלי המרור (אצלנו המרור הם עלי החסה), יעודה הוא להזכיר לנו את הטיט ממנו בנו בני ישראל את הפירמידות במצרים או אולי להמתיק לנו את אכילת עלי המרור שאנו אוכלים לזכר אותם ימים קשים , צבעה הוא כצבע העינבר.
אמי אשר גדלה במחוז טוסקנה הביאה איתה את החרוסת הטוסקנית שמוצאה מהעיר ליבורנו. החרוסת הזו כל כך טעימה שאפשר לאכול אותה כל השנה.
אז קדימה לעבודה: 600 גר' תפוחי עץ קלופים לא הליבה חתוכים לקוביות קטנות.
200 גר שקדים מולבנים קצוצים
200 גר' דבלים קצוצות
200 גר' אגוזי לוז קצוצים
200 גר' תמרים יבשים קצוצים
200 גר' אגוזי מלך קצוצים
200 גר' שזיפים מיובשים קצוצים
50 גר' צימוקים קצוצים
300 גר' סוכר
1 כף מחוקה קינמון
מיץ מתפוז אחד
מעט תבלין ציפורן אפשר להשתמש ב- 1/4 כפית אבקת ציפורן או בשני מסמרי ציפורן.
מכניסים הכל לסיר מכסים במים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ – 3 שעות אם יש צורך אפשר להוסיף מים, צריך לערבב לעיתים קרובות, אחרי כשלוש שעות מורידים מהאש ומעבירים לכלי מזכוכית ומניחים להתקרר. אפשר להכין יום יומיים קודם.
חג הפסח, חג מלא הוד והדר, סמלים, ישיבה משפחתית משותפת, סיפורים ומנהגים והכל מתערבב עם זכרונות ילדות.
הדרך הטובה ביותר לעורר בנו זיכרונות, היא כמובן אוכל, אחד הסמלים אשר נמצא על שולחן הסדר היא החרוסת לצד עלי המרור (אצלנו המרור הם עלי החסה), יעודה הוא להזכיר לנו את הטיט ממנו בנו בני ישראל את הפירמידות במצרים או אולי להמתיק לנו את אכילת עלי המרור שאנו אוכלים לזכר אותם ימים קשים , צבעה הוא כצבע העינבר.
אמי אשר גדלה במחוז טוסקנה הביאה איתה את החרוסת הטוסקנית שמוצאה מהעיר ליבורנו. החרוסת הזו כל כך טעימה שאפשר לאכול אותה כל השנה.
אז קדימה לעבודה: 600 גר' תפוחי עץ קלופים לא הליבה חתוכים לקוביות קטנות.
200 גר שקדים מולבנים קצוצים
200 גר' דבלים קצוצות
200 גר' אגוזי לוז קצוצים
200 גר' תמרים יבשים קצוצים
200 גר' אגוזי מלך קצוצים
200 גר' שזיפים מיובשים קצוצים
50 גר' צימוקים קצוצים
300 גר' סוכר
1 כף מחוקה קינמון
מיץ מתפוז אחד
מעט תבלין ציפורן אפשר להשתמש ב- 1/4 כפית אבקת ציפורן או בשני מסמרי ציפורן.
מכניסים הכל לסיר מכסים במים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ – 3 שעות אם יש צורך אפשר להוסיף מים, צריך לערבב לעיתים קרובות, אחרי כשלוש שעות מורידים מהאש ומעבירים לכלי מזכוכית ומניחים להתקרר. אפשר להכין יום יומיים קודם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה