אנחנו נוסעים לעיתים קרובות לאיטליה. הדוד שלנו גר שם במקום שאין לי דרך אחרת להגדיר אותו אלא כגן עדן; הציוויליזציה נמצאת בערך 20 דקות במכונית מ"הבית" שלו (אם להיות קטנונית, אפרט ואגיד שלא מדובר ממש בבית אלא בית חווה מאמצע המאה ה-19) השוכן על שפת אגם מלאכותי בלב אומבריה, סביבו כר דשא ענק הזרוע בעצי פרי והמון לטאות קטנות, עקרבים שחורים בלתי מזיקים, וכל מיני זוחלים וג'וקים דוברי איטלקית.
מאחר והנער צריך להתגייס לצבא במהלך הקיץ החלטנו לפנק אותו בסופשבוע ארוך בלב הירוק, בקיץ החם והלוהט האיטלקי. האיטלקי הממוצע לא מאמין במזגן, אך שפר עלינו מזלנו ובימים בהם החלטנו לטייל מזג האוויר היה לצידנו. יום אחד סיירנו במוזאון הותיקן וביום השני ערכנו סיור מודרך בעיר היפיפיה סיינה שבטוסקנה. ביומיים הנותרים נהנינו מהירוק המופלא המקיף את הבית.
אז מה היה לנו ביום הראשון?
ישבנו לנו בצל עם יין תוסס איטלקי ואימצנו את תאי המוח שלנו בבעיה הקשה – איפה נאכל צהריים היום? הפור נפל על מסעדה בעיר FABRO הנמצאת כ-20 ק"מ מאורביטו באוטוסטראדה לכיוון פירנצה. אי אפשר לפספס אותה כי היא נמצאת מיד ביציאה מהאוטוסטראדה לעיר פאברו.
הפעם את תיעוד הטיול והארוחה הזו בפרט אני עשיתי במצלמת הכיס שלי PANASONIC ZS-3 (הנוחה מאד לטיולים).
LA BETTOLA DEL BUTTERO הוא שם המקום. יש להניח שהמקום היה פעם חווה עתיקה, אך היום המבנה משמש כמלון ומסעדה המפורסמת בבשרים שלה. אנחנו אכלנו קרוסטיני כפתיח, פסטה למנה ראשונה ובשר נפלא למנה עיקרית. לסיום כבר לא יכולנו לאכול דבר, לכן רק שתינו קפה ונסענו חזרה לנוח מהארוחה .
פסטה PICI עם פרוסות דקיקות של כמהין שחורות.
פסטה PICI ברוטב בשר ברווז.
המנות העיקריות שלנו על האש
תוספת אופיינית לבשר שעועית יבשה לבנה עם מעט שמן זית מלח ופלפל שחור נפלא!
אך, ללקק את השפתיים ואת האצבעות!!
Via dei Pini, 05015 Fabro, Italy
הפרק הבא: רומא וסיינה
4 תגובות:
איזה יופי...מחכה כבר לפוסט הבא
בקרוב מאד מרינה יהיה הפוסט הבא על רומא וסיינה.
מירי! קחי אותי איתך בפעם הבאה, מושחתת (או בלשון האינטרנט העילגת מושחטט!)
מיכליקה , עשינו עסק.
הוסף רשומת תגובה