אבל לפני שנפשיל שרוולים , כיצד נולד לו חג האהבה היהודי?
החג נולד בימי המשנה, עם סיום הבציר כאשר עדין חם והיום התארך לו וכשהלילה הגיע והירח היה מלא, בכדי להפיג את השעמום הבנות היו לובשות לבן ויוצאות אל הכרמים בריקודים. הגברים היו צופים בהן ובוחרים מתוכן את בת זוגן העתידית במעין שידוך ללא שדכן.
ועכשיו לעבודה:
400 גר' שוקולד מריר מאיכות טובה
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' חמאה רכה מאד
1/4 כוס ויסקי או קוניאק או גרנד מרנייה או קואנטרו.
פלפל גרוס שחור
אבקת קקאו או אבקת תה ירוק
בקערה נוחה לעבודה שוברים את השוקולד לקוביות. בכלי אחר מביאים את השמנת לסף רתיחה ומיד יוצקים אותה מעל השוקולד והחמאה,מניחים לכמה דקות ורק אז מתחילים בערבוב.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה לגמרי ומבריקה, ומוסיפים את האלכוהול שבחרתם.
מכניסים למקפיא למשך שעתיים לפחות, התערובת צריכה להתקשות לגמרי כי אחרת אין אפשרות ליצור את הכדורים.
ליצירת הטראפלס: יש לזכור שצריך לעבוד מאד מהר כדי שהשוקולד לא ימס ובחדר ממזוג כמובן.
מסננים את אבקת הקקאו לקערית נוחה לעבודה כדי להימנע מגושים . צרים כדורים בגודל 3 ס"מ ומגלגלים בתערובת הקקאו, מניחים על מגש הגשה. כמובן שרצוי לקרר לפני הגשה.יוחי החליט שתערובת תה ירוק תהיה ציפוי מצוין והוא צדק! לכן פתחנו כמה שקיות תה ירוק אל תוך העלי ובעזרת המכתש הפכנו את התערובת לאבקת עלי תה ירוק, ובכל פעם שגלגלתי טראפלס בתה הירוק מישהו כאן בבית עבר וגנב לי אותו לכן נשאר אחד שהצלחתי לחטוף מפיו של אחד הגנבים וזה הוא שעומד כאן לפניכם.
טיפ: אם החדר לא קר מספיק אני נוהגת להניח את קערת השוקולד בתוך קערה נוספת עם קרח בזמן העבודה אצלנו המזגן עמד על 18 מעלות האחרים קפאו ואבל לי ולטראפלס היה נעים
ולפני סיום זה מה שיקבלו ממני מחר בני ביתי כמנחת אהבה:
צילום: יוחי מנדיל
9 תגובות:
נפלא! אולי יום אחד לא אתעצל ואכין טרפלס כאלה.
תודה רבה -:))וחוץ מזה נדמה לי שבכל הקשור למטבח העצלנות רחוקה ממך.
פשוט אומנות!!! בא לי לאכות את המסך!!!!
מירי ,איזה יופי של מתכון ,צילומים ,ובכלל....
כתמיד -כיף פה!
תודה.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת כדי לאכול שוקולד אבל להכין טראפלס זה כבר סיפור אחר, זו ממש חגיגה.
תודה בנות שיהיו לנו תמיד רק סיבות לשמוח.
מהמם מירי. מת על הבלוג שלך.
תודה דודי. :-))
למה הפלפל השחור???
האצטקים נהגו לשתות משקה שוקולד עם פלפל צ'ילי חריף, השילוב של השוקולד והפלפל חריף: אחד תומך או לחילופין מעודד את הטעם של השני וכך נוצר עושר של טעמים מסחרר בפה.
הוסף רשומת תגובה