יום שני, 5 ביולי 2010

גאספאצ'ו מלפפונים - המלפפון המרענן הטבעי

המלפפונים היו מושלמים בשוק ולכן קניתי בלי הכרה, חלק החמצתי ועל כך בפוסט אחר, חלק הפכו לטצזיקי מושלם וגם על כך בפוסט אחר בקרוב מאד, ועם חלק עשינו ניסוי מוצלח ביותר גאספצ'ו מלפפונים!
אבל לפני שנתחיל בעבודה כמה עובדות על המלפפון:
המלפפון הוא בכלל פרי ולא ירק.
בעולם כולנו מכירים את המלפפון הירוק באוסטרליה המלפפון הוא צהוב ונקרא מלפפון לימוני.
מוצא המלפפון הוא מהודו, משם טייל ועבר דרך מרכז אסיה יוון, רומא וכך היגיע אל שאר העולם המערבי.
במאה ה-14 האנגלים פגשו את המלפפון, קולומבוס הביא אותו לטהיטי.
בתרבות הסינית המלפפון נחשב למצנן גוף וגורם משתן, לכן בריא לניקוי רעלים מהגוף.
מלפפונים מכילים את רוב הויטמינים להם הנכם נזקקים מידי יום ביומו. מלפפון אחד בלבד מכיל ויטמין B1 , ויטמין B2, ויטמין B3, ויטמין B5, ויטמין B6, חומצה פולית, ויטמין C, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ואבץ.
מעוניינים להימנע מחמרמורת (הנגאובר) או מכאב ראש נוראי בעקבות ליל שתייה?
אכלו מספר פרוסות מלפפון לפני ההליכה למיטה, והתעוררו למחרת רעננים וללא כאב ראש. מלפפונים מכילים מספיק סוכר, ויטמין B ואלקטרוליט, המספיקים לחידוש מלאי המזון החיוני שהגוף איבד, שומר מרכיבים אלו באיזון ובכך מונע גם את החמרמרת וכאב הראש
מתוחים, לחוצים ואין לכם זמן להירגע במסג' או בספא ? חתכו מלפפון והשרו בסיר מים רותחים. הכימיקלים וחומרי המזון מהמלפפון, בתגובה למים הרותחים, ישתחררו באדי המים ויפיצו ניחוח מרגיע, המענג אמהות טריות וסטודנטים במבחנם הסופי, כאחד...
המלפפון טוב להורדת נפיחות בעיניים, מאחר והוא עשיר בלחות הוא מרכיב חשוב בתעשית הקוסמטיקה.
ולעבודה:
600 גר' מלפפונים רחוצים לא קלופים – חמישה מלפפונים בשרניים
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
1 פלפל צהוב
עלים מ – 5 ענפים של נענע
6 עלי סלרי
150 מ"ל שמן זית (3/4 כוס)
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
3 כפות חומץ בן ייו אדום
מלח ופלפל שחור גרוס.
אופן הכנה:
מלפפון אחד ואת הפלפלים קוצצים לקוביות קטנות ומסדרים על משטח עבודה .

את שאר המלפפונים מרסקים בפולסים במעבד מזון עם השמן והחומץ וקמצוץ מלח.



מוסיפים את עלי המנטה וממשיכים בריסוק התערובת. לאחר שהתערובת חלקה מעבירים לכלי אטום מוספים כמה קוביות קרח ומכניסים לקירור במקרר.
להגשה מוזגים לכוס בעלת שפה רחבה, מפזרים מעל פלפל שחור ומלח ואת הפלפלם והמלפפון הקצוצים ולסיום מפזרים פרמזן מגורר ולקישוט עלה נענע. (אפשר להוסיף כף יוגורט לגיוון) מרענן נפלא שהוא גם ארוחה.


צילום: יוחי מנדיל

2 comments:

אוכל לנשמה אמר/ה...

מירי איזה מתכון של קיץ ! נפלא!!! מרגיש כל כך קריר ופיקנטי ,אהבתי:)

מירי אמר/ה...

תודה רבה, :-)