יום שני, 12 ביולי 2010

פסטה פרימוורה


כמו שכולכם בטח שמתם לב, בימים האחרונים חם נורא, והדבר היחיד שאני רוצה לעשות זה לשבת עם משקה טוב ביד אחת וספר ביד השניה. מה אפשר לעשות שהחיים לא מאפשרים לנו לעשות את זה על בסיס קבוע, ויש מטלות, משימות וחובות שהן, לעומת זאת, כן על בסיס קבוע. בכל מקרה, השבוע לא ממש בא לי לבשל, ובכל זאת צריך לאכול. היינו רק שתינו בבית, אני והנערה, הבחורים היו במשימות מחוץ לבית, והרעב השתולל. ירקות היו במקרר ופסטה יש תמיד במזווה ולכן התענגנו על פסטה פרימוורה נפלאה. כמובן שכוס יין לבן מצוין ליוותה את הארוחה – החיים יפים. אבל, לפני העבודה, כמו תמיד, יש סיפור רכילות אודות כיצד נולדה המנה הנהדרת והפשוטה הזו.
חודש מאי בשנת 1975 מסעדת לה סירק בני יורק מארחת קבוצה של מבקרי מסעדות, אשר למעשה חונים בניו יורק לפני היעד הסופי שלהם – כנס בקנדה. המסעדה שייכת למשפחת מרקוני ומנוהלת ע"י סיריו מקוני.
קבוצת המבקרים שהתקבצו יחדיו במסעדה החליטו לאתגר את סיריו שרק עסק בניהול המסעדה אך לא בישל בה. הם סרבו לכל דבר מהתפריט ובקשו מסיריו לבשל להם פסטה טובה!

בלי שום בעיה נענה סיריו לאתגר, נכנס למטבח ואסף מכל הבא ליד – ירקות, קצת שמן זית, קצת שום, קצת בזיליקום והרי לכם – פסטה פרימוורה.

לעבודה:
ל – 4 אנשים
500 גר' פסטה
1/2 כוס שמן זית
15 ראשי אספרגוס ירוקים
פרחים מברוקולי אחד
2 זוקיני – חצויים ל – 4 לאורך ואח"כ פרוסים לפרוסות דקות
200 גר' אפונת שלג או אפונה רחבה חתוכים לרוחב לשניים
7 פטריות שמפניון – חתוכות לרבעים
חופן צנוברים קלויים
250 גר' עגבניות שרי חצויות לשניים
חצי פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
4 שני שום קצוץ
10 ענפי בזיליקום רק העלים קצוצים
פטרוזיליה קצוצה חופן.
מלח, פלפל שחור גרוס

מפרידים בעזרת הידיים את פרחי הברוקולי בעדינות

את ראשי האספרגוס חותכים ושומרים לסוף הבישול את הגבעול קוצצים ומכניסים אל המחבת עם שאר הירקות

במחבת רחב מחממים את השמן מוסיפים את השום הקצוץ וברגע שמופיעות בועות מסביב לשולי השמן מוסיפים את פרחי הברוקולי את הזוקיני אפונת השלג והאספרגוס.

<>
מערבבים היטב מוסיפים את השמפניון ואת העגבניות מערבבים היטב סוגרים עם מכסה ומניחים לזה להתבשל מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה ואת הבזיליקום את הצנוברים ניתן לקלות במיקרו .





כאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה ומעבירים למחבת עם הרוטב מכבים את האש מערבבים היטב כך שכל הטעמים יספגו בפסטה מפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים, ואת הצנוברים הקלוים.

צילום:יוחי מנדיל

5 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מדליק לאללה .... :-)

soul food אמר/ה...

מירי איזה מנה נפלאה... אני רוצה גם קצת גבינת פרמזן למעלה:)
תמונות מרהיבות!!!
חיה.

מירי ויוחי אמר/ה...

תודה סתיו.
וחיה את יכולה להוסיף פרמזן מלמעלה כמה שמתחשק לך. בכייף.

מרינה גולדשטיין אמר/ה...

פשוט משגע...התמונות הורסות ונראה לי המנה הזאת אלוהית....אח....היתי שמחה כזאת לצהריים....מתי להגיע בבקשה?

מירי ויוחי אמר/ה...

תודה רבה מרינה איזה כייף לשמוע. ואת מוזמנת תמיד :-))