הדובדבן הוא פרי אדום, קטן ועסיסי הנקשר אצלנו בתודעה תמיד לדברים טובים. לא סתם הביטוי "הדובדבן שעל הקצפת" הוא ביטוי שאנו משתמשים בו כדי להסביר שמדובר בדבר הטוב ביותר! אנחנו מוצאים את הדובדבנים בעוגות, בעוגיות ובסלט פירות, והם באים במגוון צורות - החל ממשומרים, מסוכרים, בליקר, כקישוט לקוקטייל, מצופים בשוקולד, חמימים מעל פנקייק, או כתוספת לתבשילי בשר. באוכל הפרסי נמצא אותם אפילו במרק או בתבשיל הבשר עצמו.
לכן, כשפגשתי את המתכון של הפתעות דובדנים באתר nobel pig ((אני כמובן התאמתי את המתכון לטעמי), לא התאפקתי ומיד רצתי לקנות דובדבנים. משום מה בימים האחרונים הם נמכרים במחיר מוטרף, אבל קופסת דובדבנים אחת לא תעשה לנו ממש חור בכיס, אלא דווקא תגרום לנו אושר גדול עם הקפה של הבוקר או סתם ככה כשמתחשק משהו מתוק לנשנש.
לפני העבודה הנה כמה עובדות שלא כולם יודעים על הדובדבנים:
מספרים כי לוקולוס, שהיה שר צבא רומי גרגרן ידוע, התאבד כאשר גילה שאספקת הדובדבנים שלו הסתיימה, אף על פי שלי כל הסיפור נשמע כמו אגדה אורבאנית רומית עתיקה.
הדובדבנים עשירים בויטמין A, B, ו – C. הם עשירים בפקטין ,מלטונין ובנוגדני חימצון. הם דלי שומן, דלי כולסטרול ודלי קלוריות: ב-100 גר' פרי יש 70 קלוריות.
חיי המדף של הפרי קצרים ביותר: 4 ימים במקרר לכל היותר.
עץ הדובדבן מספק כ- 1000 דובדבנים המספיקים לאפיית 30 מגשי פאי דובדבנים.
ועכשיו אחרי שהשכלנו לעבודה:
220 גר' חמאה
21/4 כוסות אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מי זהר
תמצית וניל
1 ביצה
21/2 כוסות קמח לעוגות בחושות של שטיבל מס' 5
קליפת תפוז מגוררת.
דובדבנים מסוכרים
מחממים תנור ל – 200 מעלות, משמנים תבנית של מיני מאפינס
במיקסר עם מקצף , מקציפים את החמאה ומוסיפים בהדרגה 11/2 כוס אבקת סוכר ואבקת האפיה מוסיפים את תמצית הוניל ומי זהר, את גרידת התפוז ואת הביצה וממשיכים בהקצפה, מוסיפים את הקמח בהדרגה כמובן, עד לקבלת בצק . זהירות מערבוב יתר, כמו בכל בצק בחוש אם מערבבים יתר על המידה המאפה יוצא דחוס מדי וקשה.
את 3/4 כוס אבקת הסוכר שנותרה לנו מעבירים לקערה בעלת פתח רחב. יוצרים כדור קטן בגודל שיתאים לשקע בתבנית כ- 2 ס"מ , מעבירים אותו בתוך אבקת הסוכר ובעזרת האצבע יוצרים גומה ומכניסים לשקע בתבנית המאפינס , מכניסים דובדבן בכל גומה ולא מכסים בבצק בזמן האפיה הבצק יעלה ויכסה מעט את הדובדבן.
לפני אפיה ובזמן האפיה
צילום: יוחי מנדיל
12 תגובות:
נראה מדהים מירי!
מתכוונת לנסות לפני שעונת הדובדבנים תברח לי....
תודה :-) אשמח לשמוע איך יצא.
מירי, כרגיל, הצילומים, המידע והnתכונים שלך מקצועיים וטעימים.
הדובדבן הוא הפרי היחיד שלאחר שטיפתו עלי לרסן את עצמי שלא לחסל את הקערה על כל תכולתה. המתכון המנצח שלך אכן הוליד תוצאה מושלמת וכל עוד העונה בעיצומה עוגיות הדובדבנים שלך ימשיכו לככב במטבחי ובני משפחתי יחגגו חבל על הזמן !!! תודה ואני כבר מצפה למתכון הבא..
היי שרה ,
איזה יופי! דובדבנים אכן הם פרי מנצח.
:-))
מירי, הבלוג שלך מקסים ושובה לב וכמובן נמצא אצלי במעודפים.
כייף גדול לקרוא את הפוסטים שלך. עושה תמיד חשק להכנס למטבח ולהפשיל שרוולים. :)
אגב, מה זה "מי זהר"?
בידידות,
חוה
חוה תודה רבה, כל כך שימחת אותי :-) "מי זהר" זוהי תמצית של פרח התפוז. יש כאלה שמאד אוהבים ויש כאלה שממש לא אוהבים. אני מאד אוהבת את הניחוח שלהם. אני קניתי בספייסס את הבקבוקון שלי אבל לדעתי יש גם במרכולים הרגילים או לפחות בטיב טעם.
אשמח להמשיך לשמוע את דעתך על הפוסטים הבאים שלי.
מירי הבלוג שלך מדהים המרשמים מדויקים וחוסכים לי עבודה מקדימה
תאורי האוכל כול כך מגרים שמיד אני חייבת להכין ו
להשלמת המוחיטו והמרגריטה יש לך אולי מתכונים לארוח מהיר
תודה עפרה
תודה רבה עפרה, איזה כייף שאת נהנית מהמתכונים שלי. יש לי מתכונים מהירים בהחלט ואני במהלך הימים החמים אעלה אותם לבלוג כי בחום הזה באמת צריך מתכונים טובים ומהירים.
בלוג חמד. המתכונים נהדרים ומתוארים בבהירות ודיוק. כל הטיפים והמוקשים שאת מסבה אלהם את הלב בדיוק בזמן , שנייה לפני שאני עושה את הטעות. אני חולה על דובדבנים בשילוב מאפים. אני רצה לנסות... תודה!!!
איזה כייף לקבל מחמאות, תודה רבה. דובדבנים משומרים, מסוכרים או טריים בכל צורה יהיו מצוינים במאפה המתוק הזה.
בהצלחה!
אהלן, תודה על המתכון. יש לך המלצה על איזה דובדבנים מסוכרים לקנות? ראיתי בשופרסל כאלו בקופסת פלסטיק שקופה, שנראו מאוד רחוקים המפרי המקורי... יש סוגים שונים אואיכויות שונות? יש בקופסאות שימורים? מה היכ מומלץ כשאין דובדבנים בעונה? תודה שוב, שירה
שירה, יש שימורי דובדבנים את צריכה לטעום ולהחליט מה הכי טעים לך, אין חוקים כאן, אני בכל פעם מנסה של חברה אחרת.
בהצלחה
הוסף רשומת תגובה