יום שני, 21 ביוני 2010

מרגריטה

האלוהית ריטה הייוורת', בעלת השיער האדום לוהט, גוף מושלם ללא טיפת סיליקון אחת. ריטה היפה והסקסית התחילה את דרכה כרקדנית עמוד בבר עלוב בעיר טיחואנה. שמה באותם ימים היה מרגריטה קנסינו והיא התגלתה על ידי מפיק הוליוודי שצפה בה רוקדת שמבעד לערפילי הוויסקי ששתה הבין שלפניו עומד אוצר. הוא הביא אותה לעיר הסרטים ומשם דרכה היתה סלולה לעבר ההצלחה. בבר העלוב נותר ברמן שבור לב בשם אנריקה גויטרז, שלא הצליח להפיג את צערו, ולכן רקח קוקטייל מריר-מתוק כדי להפיג את הדמעות. אין שום ספק שהדמעות יבשו מהר כי הקוקטייל הפך לסיפור הצלחה מסחרר והנער הפך בין לילה לברמן עשיר, ואין כמו מטבע זהב בכדי להפיג את כאב הלב.
החום והכדורגל הם שילוב מושלם שילהיט את היצרים והרוחות בכל מקום על פני הכדור הקטן שלנו בחודש הקרוב, ולכן צריך משהו שיצנן וירגיע. לדעתי, לכן אני ממשיכה במסע של משקאות מרעננים לערב קיץ לוהט.
הפעם, המתכון המקורי למרגריטה: טקילה, ליקר תפוז (קוואנטרו או טריפל סק) ומיץ לימון משקה מריר מתוק.
המשקה מוגש בד"כ בכוס מרטיני, כששפת הכוס מצופה במלח. היום מגישים מרגריטה על בסיס פירות שונים כמו פסיפלורה או פירות יער, אבל המקור נולד עם מיץ לימון.
לפני העבודה הנה סיפור אהבה מריר מתוק :
המשקה כמעט נצחי כמו האישה על שמו הוא קרוי: הלא היא השחקנית ההוליוודית



35 מ"ל טקילה
45 מ"ל קוואנטרו או טריפל סק
1/4 כוס מיץ לימון או ליים
קרח

מוזגים את כל המרכיבים לשייקר המכיל כבר קרח, מערבבים היטב ומוזגים לכוס קוקטייל לא לפני שהמלחנו את שפתי הכוס. איך? משפשפים את שפת הכוס בלימון או ליים ואח"כ טובלים במלח, בזהירות עם המלח לא יותר מדי, זה יהפוך את המשקה ממריר מתוק למלוח מדי.
כאשר מוזגים את המשקה צריך לעשות זאת בזהירות שלא יגע במלח.
מוסיפים פלח לימון לכוס.
ניתן למזוג לתוך כוס עם קרח במקום לערבב עם השייקר .

צילום: יוחי מנדיל

5 תגובות:

yossi moka אמר/ה...

אהבתי, נראה ממש מגרה.
מזכיר לי את טוסקנה.

מירי אמר/ה...

תודה יוסי, אכן מצאנו מקום נחמד מאד בארץ שנתן לנו תחושה של טוסקנה!!!

ששת שצ אמר/ה...

החזרת אותי 30 שנה אחורה להילטון בסאניוול קליפורניה

אוכל לנשמה אמר/ה...

אוהבת כל כך את הקוקטלים האלה ,והתמונות נותנות תחושה כל כך ממשית שבא להושיט יד ולקחת.

מירי אמר/ה...

תודה רבה יקרתי.