יום ראשון, 30 במאי 2010

לחמניות קטנות ומופלאות

לחמנייה עם שוקו, זה הזיכרון שלי מהקייטנה האחרונה בה הייתי בהיותי בת 10 או 11. הקייטנה התקיימה בגן "עליה שניה" בגבעתיים. בניגוד לקייטנות הייחודיות היום, לקייטנה שלנו לא היה נושא מיוחד ולא היו אטרקציות יוצאות דופן; במהלך היום עשינו עבודות יצירה ופעם בשבוע היינו יוצאים לבריכה. אבל החלק שנחרט בזכרוני באופן המוחשי ביותר הוא שבכל יום בשעה 10.00 חילקו לנו לחמנייה קטנה ועגולה ושקית שוקו ובשבילי היה מדובר בחידוש יוצא דופן. מיותר לציין כי את טעמה של הלחמנייה אני זוכרת עד היום.
הנה הקיץ מגיע, ואמנם קייטנות הן כבר לא בלקסיקון המשפחתי שלנו, אבל לחמניות דווקא כן. המתכון הזה הוא מאד קל ופשוט להכנה ואפשר להכין אותו בזמן קצר, זאת בזכות שזמן התפיחה אינו ארוך.
אבל לפני האפייה, כתמיד, הנה כמה דברים קטנים שלא כולם יודעים:
לחמניות באיטקלית נקראות ג'בטה (CIABETTA) אשר איתן מכינים פניני (PANINI) - סנדוויצ'ים מופלאים.
בדנמרק ובנורווגיה קוראים להן RUNDSTYKKER שבתרגום חופשי משמעות המילה היא חתיכות עגולות.
הנה לפניכם מתכון ללחמניות קטנות ומופלאות. אפשר לפזר מעליהן פרג, שומשום, מלח גס, קצח , שומשום עם ווסבי, או סתם למרוח חמאה ולאפות. זהירות, זה ממכר!

ולעבודה:
31/2 כוסות קמח לחם
1/4 כוס סוכר
1/2 שקית שמרית
1/2 כפית מלח
100 גר' חמאה רכה מאד ועוד מעט חמאה מומסת למריחה בסוף התהליך.
2/3 כוס מים פושרים
1 ביצה טרופה
במיקסר עם וו לישה מערבבים את 1 כוס קמח השמרים והסוכר, בהדרגה מוסיפים את החמאה וממשיכים בעירבוב עד שמתקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את המים בזרם דק וקבוע תוך כדי עירבוב בוו הלישה, מדי פעם צריך בעזרת מרית להוריד תערובת מדפנות הכלי.

מוסיפים את הביצה הטרופה וממשיכים בעירבוב. מגבירים את קצב סיבוב וו הלישה ומוסיפים את יתרת הקמח 1/4 כוס בכל פעם. יש מדי פעם להוריד את הבצק מדפנות הכלי בעזרת מרית ולהמשיך בלישה.
ממשיכים בלישה עד שמתקבל בצק חלק וגמיש מעט דביק.
מכסים את הכלי בניילון נצמד ומשאירים במשך 10 דקות.
על משטח מקומח מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, כל חלק חותכים שוב ל-6 חלקים שווים מהם יוצרים כדורים קטנים,
(מי שאוהב לחמניות יותר גדולות כמובן יחלק את הבצק לפחות חלקים).

משמנים תבנית אפיה בחמאה מניחים את הלחמניות במרחק של 3 ס"מ אחת מהשניה מכסים במגבת מטבח נקיה למשך שעה וחצי או עד שגודלן מכפיל עצמו.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות. ואופים במשך 12-15 דקות עד שמזהיבות.

מיד לאחר שמוציאים מהתנור מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעל מלח גס.

כן למרות המלח הגס אפשר עם ריבה תוצרת בית זה פשוט נפלא!

תגובה 1:

יוחי אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.