יום ראשון, 9 במאי 2010

בלינצ'ס ממולא בגבינת ריקוטה ופירות קיץ - ויש גם טוויסט


משפחתי ואני הוזמנו לארוחת חג השבועות ונתבקשנו להכין מנה אחרונה מסורתית לחג. אני מאד אוהבת מסורת, ובמיוחד כזו הקשורה לאוכל, ולכן החלטתי להכין בלינצ'סים ממולאים בגבינה, אבל כל מי שמכיר אותי יודע, שמבחינתי אי אפשר להכין משהו כל כך מסורתי וכל כך טריוויאלי מבלי להכניס טוויסט קטן למתכון. לכן הפכנו את הבלינצ'סים מסורתיים לשקיות הפתעה ממולאות בגבינת ריקוטה, דבש, פירות קיץ ובזיליקום. התוצאה היא מנה קלה, מלאת רעננות וטעמי חג קיציים.
לפני שנפנה לעבודה הנה כמה דברים שלא כולם יודעים על גבינת הריקוטה:
שמה באיטלקית RICOTTA ובתרגום לאנגלית RECOOKED כלומר בושלה בשנית.
הגבינה נוצרת ממי גבן של גבינה אחרת כמו מוצרלה למשל, למעשה היא תוצר לוואי של יצור גבינות אחרות. בתהליך היצור מחממים שוב את מי הגבינה ומכאן נובע שמה של הגבינה – מבושלת בשנית.
הריקוטה היא עשירה בסידן יותר מכל גבינה רכה אחרת, מאחר והסידן נותר בעיקר במי הגבינה.
הגבינה דלת שומן, ולכן מככבת בכל מתכוני הדיאטה.
ריקוטה עם דבש היא מנה אחרונה מאד פופולרית בקרב האיטלקים.
לעבודה:
המצרכים לבלינצ'ס ולמילוי
לבלינצ'סים:
1 כוס קמח
4 ביצים
50 גר' חמאה מומסת
3 כפות סוכר
1 כוס יין
1 כוס חלב



בקערה בעזרת מערבל ידני מערבבים את הקמח והביצים כאשר מתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את החמאה והסוכר ולבסוף מוסיפים את החלב והיין. ממשיכים לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה חלקה ולא סמיכה. מכניסים למקרר למשך חצי שעה.

מחממים מחבת קטן מורחים שכבת חמאה דקה על המחבת הלוהט. יוצקים מצקת מהבלילה מפזרים את התערובת על פני כל המחבת. כאשר השוליים מזהיבים הופכים בעזרת מרית המיועדת לכך.
הראשון תמיד יוצא מסכן אבל הבאים אחריו יוצאים נפלא. בין בלינצ'ס אחד לשני כדאי לשמן את המחבת.
למילוי:

2 אפרסקים קצוצים
1 נקטרינה קצוצה
2 כפות דבש
1 מיכל גבינת ריקוטה
עלים מענף בזיליקום אחד קצוצים
מערבבים את הגבינה עם כל שאר החומרים.





סידור המנה: על בלינצ'ס יוצקים תלולית של המילוי ומגלגלים או שאפשר גם אחרת אבל לכך צריך סבלנות מרובה: אוספים את השוליים וקושרים בסרט קטן מרפיה.

אין תגובות: