יום שבת, 10 באפריל 2010

אוכף טלה בתנור


את אוכף הטלה הזה אכלנו בערב ליל הסדר, אבל הוא בהחלט מנה מצוינת לכל שאר ימות השנה. במחשבה שניה צריך אולי לשמור אותו רק לאירועים חגיגיים כי הוא כל כך עשיר טעים ומרשים.
לנו בתנור יש אפשרות לשיפוד מסתובב . אם אין לכם את זה בבית אפשר להניח את הבשר על רשת מעט יותר גבוה מהתבנית שמתחתיה.
לעבודה:

אוכף טלה שלם ללא עצמות.
פלפל שחור,
מלח
שמן זית

עשבי תיבול יבשים קצוצים: רוזמרין, תימין, מיורן, פלפל צ'ילי
וכמה ענפים של עשבי תיבול טריים: רוזמרין,תימין, מרווה ומיורן.
אוכף טלה שלם ללא עצמות, עובר עיסוי בשמן זית מלח פלפל שחור, פפריקה מעושנת ועישבי תיבול יבשים: רוזמרין תימין מיורן מעט פלפל צ'ילי.
לוקחים צרור של עישבי תיבול טריים רוזמרים טימין מרווה ומיורן מניחים במרכז האוכף בין שני החצאים שלו מגלגלים לנקניק וקושרים

לאחר מכן לוקחים את יתרת ענפי התיבול ומשחילים בין החוטים הקושרים את הנתח. עוטטפים בנילון נצמד ומשאירים לנוח במקרר במשך הלילה.
מעלים על השיפוד מניחים בחום של 250 מעלות למשך כ- 2 שעות. מסדרים תבנית עם תפוחי אדמה, ראשי שום ותבלינים מתחת לבשר, כך שטעמי הבשר יגרו מעל תפוחי האדמה במהלך הצליה.



והנה לכם אוכף טלה מושלם למנה עיקרית המתאים לחג הפסח ולכל ימות השנה.

אין תגובות: