אני מודה ומתוודה – שוקולד הוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת! כמובן שאתם כבר יודעים שאני אוהבת המון דברים, אבל שוקולד הוא אחת החולשות הגדולות שלי, אין דבר יותר מנחם או לחילופין משמח מקובית שוקולד נימוחה בפה. יש כאלה המעדיפים אותו מריר יותר, יש כאלה המעדיפים אותו מריר פחות, ויש כאלה שפשוט אוהבים אותו הזוי, ואנחנו בבית מאוד נהנים לאסוף את השוקולדים ההזוים ביותר שיצא לנו להתקל בהם. ב"מגירת ההפתעות" שלנו שוכן שוקולד עם בייקון, שוקולד עם ווסבי וג'ינג'ר ושוקולד עם צ'ילי.
לערב החג אני מכינה עוגת שוקולד שמיד אגלה לכם את המתכון שלו. אני מגישה אותו עם רוטב וניל או רוטב חמוציות, תלוי במצב רוח, ולעיתים אני מניחה כפית ריבת תפוזים מרים מעל, ובעיני, השילוב הוא מנצח! שיהיה ברור זו עוגה נפלאה למשך כל השנה.
לפני שנצא לעבודה הנה כמה דברים שלא כולם יודעים על שוקולד:
השוקולד משחרר אנדורפינים למוח וע"י כך משרה תחושה טובה ויש האומרים ממכר!
יש 3 זנים שונים של עצי קקאו אשר מספקים לנו את פולי הקקאו להכנת השוקולד.
בני המאיה היו הראשונים להשתמש בפולי עץ הקקאו למאכל.
מקור המילה שוקולד היא משפת הנאהורטל של האצטקים, אשר הפיקו מהזרעים משקה שכינו בשפתם: צ'וקולטל, האצטקים נהגו להוסיף למשקה צ'ילי חריף ווניל. משקה זה שימש אותם כמשקה אפרודיזיאק.
הארופאיים החליפו את הצ'ילי במשקה האינדיאני בסוכר – במקום חריף, מתוק.
במאה ה-17 הקקאו נחשב למשקה מותרות בקרב האירופאים.
לעבודה:
1 כוס יין אדום, באורח פלא נשאר מהיין ששתינו ערב קודם, ובו אני השתמשתי.
8 כפות סוכר
200 גר' שוקולד (70% מוצקי קקאו)
8 ביצים מופרדות
200 גר' אגוזי מלך טחונים מאד דק.
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף גולדן סירופ (ניתן להשיג בחנויות המתמחות כמו ספייסס, לגעת באוכל וכו' ובטיב טעם ברשתות המרכולים אני לא ראיתי.)
200 גר' שוקולד מריר
העוגה:
בסיר קטן להביא לרתיחה מאד עדינה את היין האדום עם 8 כפות סוכר .
יוצקים מעל השוקולד תוך כדי בחישה. ומניחים להתקרר מעט.
מקציפים את החלבונים לקצף קשה יציב ומבריק.
מוסיפים את החלמונים לשוקולד אחד בכל פעם,
ולבסוף את האגוזים הטחונים מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
.
מערבבים את כל המסה בזהירות עם קצף הביצים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך כ- 50 דקות זה תלוי כבר בתנור עדיף לבדוק בעזרת קיסם את מרכז העוגה. העוגה מעט נופלת כאשר מוציאים מהתנור אבל זה ממש לא נורא.
מקררים את העוגה לגמרי .
קרם:
בסיר קטן מעל אש נמוכה מביאים את השמנת המתוקה וכף הגולדן סירופ לרתיחה קלה מאד. יוצקים מעל השוקולד מחכים דקה ורק לאחר מכן מערבבים בעזרת כף עד שמקבלים קרם חלק . מקררים.
מורחים את הקרם מעל העוגה שהתקררה כבר ומכניסים למקרר.
10 תגובות:
נראה מדהים ושווה ניסיון לפסח .בעניין התפוזים,ראיתי במסעדה של אורנה ואלה עוגת שוקולד כשבאמצע יש ריבת תפוזים ,השילוב הורס בעיני וטעים מאד, והנה את מחזקת
תודה חיה, שיהיה חג שמח וטעים.
שלום רב,
העוגה שלך נראה טוב מאד ובטוח היא טעימה מאד. תודה על המתכון שאת חולקת איתנו.
ערב טוב
זה נראה נהדר! התמונות כל כך מגרות...
חג שמח!
(הלוואי ויכולתי לנסות את העוגה, אין לי תנור בבית :()
שרונה
היי שרונה, כהייתי בתחילת דרכי במטבח אפיתי עוגות בתוך הטוסטאובן. אני שמחה שהתמונות עושות את העבודה, תודה. חג שמח
הי, העוגה נראית נפלא. תודה.
תוכלי לציין גודל תבנית?
רונית
היי רונית, אני אפיתי בתבנית מלבנית 30X22 אבל אם רוצים בתבנית עגולה אפשר ב-26 אם רוצים עוגה יותר גבוה ולפחות אנשים בהחלט אפשר בתבנית עגולה 24.
בהצלחה
תודה ארז :-)
אחלה בלוג...הוספתי למועדפים
חג שמח
:-) שמחת אותנו
הוסף רשומת תגובה