היום אקדיש את הרשומה לאירלנד שחוגגת את יום פטריק הקדוש . אני עצמי מעולם לא הייתי באירלנד, אבל אני מקווה שיום אחד עוד אגיע לשם. את האיריים פגשתי דווקא בשיקאגו, בא ביליתי כמעט שנתיים מחיי. העיר מלאה במהגרים איריים חביבים, וב-17 למרץ העיר הייתה נכנסת למצור מוחלט בעקבות מצעד ענק שצעד מצד אחד של העיר אל צידה השני. הקור היה מקפיא אך המצעד של לובשי בגדים מסורתיים איריים, בעלי שיער ירוק ואיפור ירוק לא פסק מלצעוד.
לכבוד יום פטריק הקדוש הבאתי לכם היום את לחם הסודה האירי. לכל משפחה יש את הלחם שלה, יש כאלה המכניסים צימוקים, יש כאלה המפזרים זרעי קימל ויש כאלה המכניסים גם וגם וכמובן שיש כאלה המתעלמים לגמרי מהצימוקים והקימל. אני מעדיפה את הצימוקים לכן הלחם שלי הוא ללא קימל אבל עם הרבה צימוקים.
ולעבודה:
41/2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
100 גר' חמאה
1 כוס צימוקים
1 ביצה טרופה
13/4 כוס רוויון
מחממים תנור ל – 200 מעלות.
בקערה מערבבים קמח, סוכר, מלח, ואבקת סודה לשתיה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת קצות האצבעות עד שמתקבלת תערובת פירורית , מוסיפים את הצימוקים.
יוצרים גומה במרכז התערובת מוסיפים את הביצה ואת הריוויון, מערבבים בעזרת כף עץ עד שמתקבל בצק רך ומעט לח.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח יוצרים צורת עיגול, משמנים תבנית עגולה ומעבירים את הבצק אל התבנית. בעזרת סכין יוצרים את האות X על פני הבצק .
מכניסים לתנור למשך 35 עד 45 דקות בעזרת קיסם אפשר לבדוק אם הלחם אפוי . אם פני הבצק משחימים מהר מדי אפשר לכסות בנייר אלומיניום.
כאשר הלחם מוכן מוצאים את התבנית מהתנור ומניחים למשך 15 דקות ורק לאחר מכן מוציאים את הלחם לקרור על הרשת.
מי שאוהב קימל מוזמן לפזר קימל בתחתית התבנית.
מומלץ מאד לארוחת בוקר.
לכבוד יום פטריק הקדוש הבאתי לכם היום את לחם הסודה האירי. לכל משפחה יש את הלחם שלה, יש כאלה המכניסים צימוקים, יש כאלה המפזרים זרעי קימל ויש כאלה המכניסים גם וגם וכמובן שיש כאלה המתעלמים לגמרי מהצימוקים והקימל. אני מעדיפה את הצימוקים לכן הלחם שלי הוא ללא קימל אבל עם הרבה צימוקים.
ולעבודה:
41/2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
100 גר' חמאה
1 כוס צימוקים
1 ביצה טרופה
13/4 כוס רוויון
מחממים תנור ל – 200 מעלות.
בקערה מערבבים קמח, סוכר, מלח, ואבקת סודה לשתיה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת קצות האצבעות עד שמתקבלת תערובת פירורית , מוסיפים את הצימוקים.
יוצרים גומה במרכז התערובת מוסיפים את הביצה ואת הריוויון, מערבבים בעזרת כף עץ עד שמתקבל בצק רך ומעט לח.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח יוצרים צורת עיגול, משמנים תבנית עגולה ומעבירים את הבצק אל התבנית. בעזרת סכין יוצרים את האות X על פני הבצק .
מכניסים לתנור למשך 35 עד 45 דקות בעזרת קיסם אפשר לבדוק אם הלחם אפוי . אם פני הבצק משחימים מהר מדי אפשר לכסות בנייר אלומיניום.
כאשר הלחם מוכן מוצאים את התבנית מהתנור ומניחים למשך 15 דקות ורק לאחר מכן מוציאים את הלחם לקרור על הרשת.
מי שאוהב קימל מוזמן לפזר קימל בתחתית התבנית.
מומלץ מאד לארוחת בוקר.
7 תגובות:
אוהבת מאד לחם!
מתכוונת לנסות בהקדם.
תודה
ואואואואו... אני חושבת שהלחם הזה הולך להיות המתכון הבא שאנסה. נראה מצויין :-)
גם אצלנו הלחם הזה מככב.
אני רואה שאת משתמשת בחמאה אירית. יש לה טעם מיוחד, שונה מהישראלית? האם קנית אותה פה או שזה "ייבוא אישי"?
זו החמאה היחידה שבה אני משתמשת, טעמה נפלא אני קונה אותה בשופרסל שלי , ומאחר ואני תמיד חוששת שהיא תעלם לי מהמדפים בכל פעם שאני בשופרסל אני קונה שתי חפיסות ומכניסה למקפיא. ככה שיש לי תמיד מלאי של חמאה במקפיא. נדמה לי שיש גם במגה .
הלחם נראה נהדר ותיאור הכנתו גם כן,אהבתי את החמאה:-)
:-)) תודה רבה חיה, איזה כייף לשמוע.
הוסף רשומת תגובה