ביצים טריות הישר מהלול הן מושלמות למנה המופלאה ביצי בנדיקט |
לפני שנפשיל שרוולים ונכין את ביצי בנדיקט הנה הסיפור האמיתי על לידתה של המנה המופלאה הזו, כפי שנכתב בניו יורק מגזין בתאריך 19.12.1942:
בנדיקט למואל, סוכן בורסה עשיר ומפונק, קם באחד מימי שני בבוקר עם חמרמורת קשה. יום שני הוא היום הראשון למסחר בבורסה בניו יורק ואין שום סיכוי לאחר או להעדר מהעבודה. בלית ברירה יצא בנדיקט מביתו ובדרכו לעבודה החליט לעצור לארוחת בוקר מפנקת במלון הוולדורף אסטוריה המפואר, בתקווה שארוחה תקל על החמרמורת. מר למואל נתן הוראות מפורטות למלצר: 2 ביצים עלומות, מעט ביקון על לחמניה טריה ורוטב הולנדייז בצד! שף המלון אוסקר שירקי מאד אהב את השילוב ואימץ אותו לתפריט המלון עם שינוי קל – מעל הכל הוא פיזר מעט כמהין.
אני החלפתי את הבייקון בפרוסות סלמון, פשוט מאחר ולא היו לי פרוסות בייקון מתאימות במקרר.
לרוטב הולנדייז:
3 חלמונים
1 כף מים
100 גר חמאה חתוכה לקוביות.
2 כפות מיץ לימון
סיר עם מים
סבלנות .
מביאים את הסיר עם המים לרתיחה כאשר המים רתחו מנמיכים לאש מאד נמוכה. את החלמונים מניחים בקערה מוסיפים את המים ומתחילים בהקצפה אחרי כשתי דקות מניחים את הקערה מעל סיר המים החמים וממשיכים בהקצפה במשך כ-3 דקות לפחות עד לקבלת קצף אשר מסמיך בהדרגה. מורידים מהאש ומוסיפים את קוביות החמאה אחת בכל פעם וממשיכים בהקצפה כאשר מבחינים שהחמאה לא ממש נבלעת בתערובת מחזירים לסיר עם המים החמים וממשיכים כל העת בהקצפה. כאשר מסיימים בשילוב החמאה מקבלים רוטב קטיפתי ורק אז מוסיפים את מיץ הלימון. מניחים בצד ניתן לשמור במשך שעה בטמפ' החדר.
להכנת הביצים:
3 כוסות מים
1/4 כוס חומץ
כפית מלח גס
יצירת המערבולת בעזרת כף זהו הפטנט האולטימטיבי לבישול ביצה עלומה. |
להרכבה:
מחממים לחמנייה, פורסים עליה פרוסות סלמון, מעל מורחים מעט הולנדייז, מניחים את הביצה העלומה, מעליה שוב יוצקים מאד בעדינות רוטב הולנדייז.
בעדינות |
מגישים מיד .
ותודה למר בנדיקט המפונק שבזכותו אנחנו נהנים מהמנה הנפלאה ביצי בנדיקט.
צילום: יוחי מנדיל
2 תגובות:
שלום
נראה ממש יוצא מן הכלל!!
תודה רבה
הוסף רשומת תגובה