כמו תמיד, לפני שנפשיל שרוולים ונכין את השייקר שלנו, הנה סיפור סינדרלה בכוס קוקטייל.
הקוסמופוליטן לא נולד בניו יורק, כפי שהרבה סבורים, אלא בדיינר קטן במיניאפוליס שבמינסוטה בשנת 1975. בשנה זו למד ניל מורי בקולג' של מינסוטה וכתלמיד קולג' רעב חיפש לעצמו עבודה שתהיה גם בילוי. על אף שמעולם לא עמד מהצד השני של הבר, הוא החליט להיות ברמן והגיש את מועמדותו במסעדת "THE CORK & CLEAVER" שהגישה סטייקים ותפוחי אדמה אפויים לצד קוקטיליים צבעוניים, אך בקשתו נדחתה ע"י בעל המקום. מנהל החשבונות שריחם על הסטודנט הרעב שכר אותו לעבודה במהלך סוף שבוע בו יצא בעל המקום לנופש, התנאי היה שניל ילמד לרקוח את כל הקוקטיילים ללא כל טעות במהלך 3 הימים בהם בעל הבית בחופש, כך שלא תהיה עילה לפטרו. הבחור היה לתלמיד מצטיין ברקיחת קוקטיליים, וככזה ניסה את מזלו כאשר למד להכין משקה שהיה מאד פופולארי באותם ימים בשם "קמיקזה" המכיל מכיל וודקה, קוונטרו ומיץ לימון. ניל החליט להוסיף לכוס מעט מיץ חמוציות והגיש אותו למנהל החשבונות לטעימה. הבחור טעם והתלהב ואמר והעיד על המשקה: "HOW COSMOPOLITAN" והשאר רשום בספרי הקוקטיילים.
לעבודה:
45 מ"ל וודקה או וודקה לימון
15 מ"ל קוונטרו
30 מ"ל מיץ חמוציות
15 מ"ל מיץ לימון
קליפת לימון לקישוט
בשייקר עם קרח כתוש משקשקים את כל המרכיבים מוזגים לכוסות ומקשטים בקליפת לימון.
צילום: יוחי מנדיל .
5 תגובות:
כמה אני אוהבת קוקטילים...וכמה מהר אני מישתקרת...חבל לך על הזמן....מוכנה לישתות איתך....רק תחזירי אותי הביתה :-)
יקירתי עשינו עסק.
אופס... אבל גם אני משתכרת, טוב, לא נורא כבר נמצא מישהו שיחזיר את שתינו הביתה.:-))
הי מירי.
איזה יופי של צילומים... והקוקטייל ...גם אני מצטרפת ,אני יכולה לשתות כמה לפני שאני מתחילה קצת לאבד שליטה :-))
חיה צרפנו אותך למועדון. כן הצילומים נעשו בהמון אהבה (וכישרון) על ידי יוחי מנדיל השותף שלי לבלוג.
רואים שהכל נעשה מאהבה.
אוהבת אלכוהול....חבל שלאחרונה חוטפת למחרת מיגרנה..אוף!!
הוסף רשומת תגובה