ערבים חמים העוברים עלינו, לפיכך הנה משקה דרום אמריקאי – מצנן, מרענן ומרגיע – המוחיטו.
לפני שנשתה קצת מוחיטו הנה כמה עובדות שלא כולם יודעים:
מקורו בקובה.
יש בו 5 מרכיבים: ליים (בארץ לא קל להשיג ליים לכן השתמשנו בלימונים), סוכר, עלי מנטה או נענע, רום, סודה.
לפני שנשתה קצת מוחיטו הנה כמה עובדות שלא כולם יודעים:
מקורו בקובה.
יש בו 5 מרכיבים: ליים (בארץ לא קל להשיג ליים לכן השתמשנו בלימונים), סוכר, עלי מנטה או נענע, רום, סודה.
המוחיטו הוא משקה של גברים קשוחים – החל מסיר פרנסיס דרייק וכלה בארנסט המינגווי .
המשקה נקרא בתחילה על שם סיר פרסיס דרייק EL DRAQUE"". באותם ימים במקום רום השתמשו באלכוהול בשם AGUARDIENTE ובתרגום חופשי מאד "מי אש". את הליים והסוכר הוסיפו כדי להקל על הטעם החזק של האלכוהול. מהר מאד החליפו את האלכוהול הנוראי ברום הטעים.
הסופר הנודע ארנסט המינגווי נהג לשבת בבר BODEGITA DEL MEDIO בקובה ולשתות אך ורק מוחיטו.
יש כמה גרסאות למוחיטו הקלאסי:
הראשונה נקראת DIRTY MOJITO והוא מכיל רום מתובל (זהו רום בטעמים שונים כמו רסברי, תפוז או מלון) סוכר חום, ליים, נענע, וסודה.
VIRGIN MOJITO – המשקה ללא אלכוהול.
APPLE MOJITO – המשקה מכיל בנוסף לכל המרכיבים הקלאסיים שלו ולרום גם ליקר תפוח עץ.
ולעבודה:
60 מ"ל רום בהיר
לימון חתוך לקוביות קטנות (ראו תמונה)
3 כפיות אבקת סוכר
10 עלי נענע
סודה
קרח
בכוס גבוהה מכניסים את אבקת הסוכר קוביות הלימון והנענע כותשים בעזרת מכתש ומוודאים שהסוכר נמס לגמרי . מוסיפים את הרום והסודה , מקשטים בפלח לימון ושני עלי נענע טריים נוספים וכמובן כמה קוביות קרח ובוחשים היטב . אפשר גם להשתמש בספרייט במקום סודה אבל אז צריך רק כפית אחת של סוכר.
צילום: יוחי מנדיל
2 תגובות:
wow איזה בלוג מדהים!!!!
פשוט משגע....והמשקה פשוט עושה חשק לקחת מהמסך ולישתות...פשוט הורס!!!
תודה מרינה שימחת אותי מאד!
הוסף רשומת תגובה