יום שבת, 15 באוקטובר 2011

זאכר טורט - עוגת שוקולד ללא קמח עם הרבה יחסי ציבור.


הזאכר טורט  עוגת שוקולד עם יחסי ציבור מצוינים היא נוצרה לראשונה במטבחו של הרוזן מטרניך, המדינאי האוסטרי הנודע, אשר שימש כשר החוץ של אוסטריה במשך 39 שנים. לא כולם אוהבים את השילוב של פירות מתוקים ושוקולד אבל אם זה מגיע במינון הנכון מדובר באושר של טעמים בפה.
לפני שנתחיל בעבודה, כמו תמיד, יש סיפור: באחד הערבים של שנת 1832 מטרניך עמד לארח באחוזתו מספר אנשים רמי דרג. היה עליו להרשים אותם וגם לשכנע אותם בכמה צעדים פוליטיים חשובים ולכן חשב שעליו להאכיל אותם במאכלים מיוחדים וטעימים מהרגיל. הוא שלח דרישה אל הטבח שיצא עם מנה אחרונה יוצאת דופן ואם נצטט, בקשתו הייתה: "הערב אל תביישו אותי". הטבח, לרוע מזלו, נפל למשכב וכל נטל הארוחה המלחיצה נפל על כתפי המתמחה בן ה- 16, פרנץ זאכר שהיה בשנתו להתמחות במטבח הרוזן. אין לתאר את הלחץ שבו היה שרוי הנער הצעיר. באותם ימים שקולד וקצפת היו הקינוח הנפוץ בקרב האצולה, והבחור שלא ידע הרבה על מנות אחרונות החליט ללכת על בטוח – עוגת שוקולד עם טוויסט. הוא הכין ריבת משמשים, מילא שכבה עבה של ריבה בין שתי שכבות עוגת השוקולד ומעל הכל ציפה את העוגה ברוטב שוקולד עשיר. הנער הצעיר הגיש את המנה בחיל ורעדה לפני הרוזן מטרניך ואורחיו, ואת כל ההבדל עשתה הריבה!
מטרניך היה מאושר, זאכר הצעיר לא איבד את מקום עבודתו, ולימים בזכות העוגה הזו הפך להיות אחד האנשים המפורסמים באירופה.

ועכשיו לעבודה:
תבנית 22"
150 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר + 3 כפות
200 גר' שוקולד מריר מאיכות טובה
5 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל.
למילוי:
1 מיכל של ריבת מישמש (אני השתמשתי דווקא בקונפיטורה כי אני אוהבת להרגיש את חתיכות הפרי.)
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר מאיכות גבוהה
4 כפות חלב
2 כפות גולדן סירופ
מחממים תנור ל – 170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו היטב.

הגולדן סירופ גורם לציפוי להיות קשה ומבריק
 ממיסים את השוקולד מעל סיר עם מים חמים. בקערה עם מיקסר ידני מקציפים את החמאה עם 1/2 כוס סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמונים ואת השוקולד המומס. ומערבבים תערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף קשה יציב ומבריק .
מערבבים את תערובת השוקולד עם החלבונים בהדרגה ובזהירות. יוצקים את כל התערובת לתבנית ואופים במשך 25 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.
מניחים להתקרר כשעה בערך. בעזרת סכין חותכים את העוגה לשתים כך שמתקבלות שתי שכבות עוגה.
מורחים על פני שכבה אחת את הריבה מניחים את השכבה השניה מעל ומתפנים להכין את הציפוי.
ממיסים את השוקולד עם החלב והגולדן סירופ בכלי מעל מים חמים. מסירים מהאש מיד לאחר שכל התערובת מומסת לגמרי. התערובת צריכה להתקרר לפחות עוד שעה.
מניחים את העוגה על רשת אני הנחתי על רשת של המיקרוגל, מצפים בתערובת השוקולד ומכניסים למקרר למשך הלילה.



9 תגובות:

טל אמר/ה...

אוהבת זאכר טורט! נראה נהדר, ועוד בלי גלוטן

אנונימי אמר/ה...

וואו, היא נראית פשוט יפהפיה.

עלמה אמר/ה...

איזה תמונות! ממש אווירה מלכותית. אהבתי את העיצוב בסוף

מירי ויוחי אמר/ה...

טלטול היקרה, חן חן, אכן הזאכר בלי גלוטן... yippy!

מירי ויוחי אמר/ה...

Somebodyelse היקרה, תודה תודה.

מירי ויוחי אמר/ה...

עלמה!
יופי לראות אותך פה. תודה על הפידבק... זה חשוב מאוד לצלם וגם לסטייליסטית...
;)

Winnie אמר/ה...

אחת העוגות הטובות!:)
והיא ניראית נהדר

מירי ויוחי אמר/ה...

Winnie היקרה,
חן חן ותודה רבה. העוגה באמת טעימה מקווים שתמשיכי להנות כאן ;)

Jasmine Levi אמר/ה...

וואו, אי אפשר לתאר את כמות הריר שיצרתי רק מלראות את התמונות. אני רק חושבת על עוגת שוקולד והבטן שלי כבר מתחילה לפעול. נראה מקסים!