יום שלישי, 25 באוקטובר 2011

נגרוני קוקטייל איטלקי עם שם של רוזן



נגרוני הוא אחד המשקאות שאנחנו אוהבים לשתות כשאנחנו נמצאים באיטליה.
מודי למד להכין אותו בעת שלמד באיטליה בתחילת שנות השמונים. אני גיליתי אותו אותו קצת יותר מאוחר, ועכשיו בכל פעם שאנחנו מגיעים לרחוב הראשי באורביטו אנחנו מתיישבים באותו בית קפה קטן ולוגמים נגרוני.
מאז שאנחנו גרים ליד הים התחלנו לרקוח נגרוני לאורחים שלנו גם כאן בבית, והפעם אני מזמינה אתכם לשתות איתנו.
 אבל לפני העבודה – איך הכל התחיל?
קמילו נגרוני, שהיה רוזן עשיר, היה עסוק רב שעות היום בתכנון הבילוי הבא שלו, שבדרך כלל התחיל באפריטיף בבית הקפה CAFFE CASONI  (זה היה שמו בשנת 1919, היום הוא נקרא""CAFFE CAVALLI ). הערב בדרך כלל נמשך אל ארוחה מפוארת, מסיבת ריקודים או אופרה. באותם ימים המשקה האופנתי כאפריטיף היה משקה שנקרא "אמריקנו" - קמפרי, וורמוט מתוק וסודה.
נגרוני, שהיה באותו יום עצבני מאוד, ביקש מהברמן להכין לו משקה קצת יותר חזק מהרגיל. הברמן החליף את הסודה בג'ין והוסיף קליפת תפוז לקישוט. הברמן כיבד את הרוזן בכך שקרה למשקה על שמו, ועד מהרה הפך הנגרוני למשקה מאד מבוקש. משפחת נגרוני ניכסה לעצמה את זכויות המשקה והחלה ליצר אותו באופן מסחרי תחת השם ANTICO NEGRINI .

אז מי שרוצה לחוש בניחוח של קפה קוואלי או לכל הפחות באספרסו בר של סימטאות אורביטו, מוזמן להכין נגרוני לפי המתכון הבא:
30 מ"ל קמפרי
30 מ"ל ורמוט אדום
30 מ"ל ג'ין
1 טוויסט קליפת לימון
עירבוב קל ומשקה איטלקי קלאסי מוכן בכוס.

זהירות, שתיית נגרוני מול הים בשעת השקיעה, עשויה למלא אתכם באושר מוחלט.
קוקטייל נגרוני הולך מצוין גם עם ספר טוב

אין תגובות: