פירות יער, שתי מילים שהילכו עלי קסמים בהיותי ילדה.
בכל ספרי ההרפתקאות שקראתי תמיד היו דמויות אבודות ביער שכל מה שאכלו היה אותם פירות אדמדמים ובאותם ימים רציתי כל כך לזכות בהרפתקה שכזו, בדגש על הצד הקולינרי של העניין.
היום אין שום בעיה להשיג פירות יער על מדפי המרכולים וכך התפוגגה לה ההרפתקה, אבל כל טעמה נשאר כאן איתי. הסיבה שאני משתפת אתכם בזכרונות הילדות שלי היא שהחלטתי להכין לכבוד החג עוגת פירות יער כשרה למהדרין.
ארגזי הקרטון שנמצאים עדין בלב הבית ממאנים להתרוקן מעצמם ולי לוקח יותר זמן ממה שחשבתי לרוקן אותם, לכן את החג נבלה אצל גיסתי. גיסתי היקרה מתעקשת להכין הכל בעצמה, אבל אני לא יכולה להגיע בידיים ריקות, ומה יותר יתאים לסיים את ארוחת החג מאשר עוגה חמצמצה-מתקתקה בצבע וניחוח אביבי.
הנה הגרסא הכשרה לפסח של עוגת ריבת פטל וקוקוס:
לעבודה:
משמנים ומקמחים תבנית 24".מתחילים בהכנת השכבה העליונה חתוכים את החמאה לקוביות מוסיפים אותה לקמח ומתחילים לערבב בעזרת קצות האצבעות. מוסיפים את שאר החומרים ומאד בעדינות מפוררים מערבבים עד ליצירת כדור. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
הכנת הבסיס:
בעזרת מקצפה ידנית מקציפים את החמאה והסוכר, מוסיפים את תמצית הווניל גרידת הלימון והשמנת החמוצה, ממשיכים בערבוב עד לקבלת תערובת חלקה מוסיפים את חצי מכמות הקמח אח"כ את הביצים ולבסוף את יתרת הקמח. יוצקים את התערובת לתבנית.
מפזרים שכבה של קוקוס טחון ומעל הכל בעזרת כף יוצקים תלוליות ריבה, אפשר להעביר סכין בין התלוליות כך שתיווצר לנו דוגמת שיש. מגררים מעל הכל את השטרויזל ואופים כ – 40 דקות בחום של 180 מעלות.
בכל ספרי ההרפתקאות שקראתי תמיד היו דמויות אבודות ביער שכל מה שאכלו היה אותם פירות אדמדמים ובאותם ימים רציתי כל כך לזכות בהרפתקה שכזו, בדגש על הצד הקולינרי של העניין.
היום אין שום בעיה להשיג פירות יער על מדפי המרכולים וכך התפוגגה לה ההרפתקה, אבל כל טעמה נשאר כאן איתי. הסיבה שאני משתפת אתכם בזכרונות הילדות שלי היא שהחלטתי להכין לכבוד החג עוגת פירות יער כשרה למהדרין.
ארגזי הקרטון שנמצאים עדין בלב הבית ממאנים להתרוקן מעצמם ולי לוקח יותר זמן ממה שחשבתי לרוקן אותם, לכן את החג נבלה אצל גיסתי. גיסתי היקרה מתעקשת להכין הכל בעצמה, אבל אני לא יכולה להגיע בידיים ריקות, ומה יותר יתאים לסיים את ארוחת החג מאשר עוגה חמצמצה-מתקתקה בצבע וניחוח אביבי.
הנה הגרסא הכשרה לפסח של עוגת ריבת פטל וקוקוס:
לעבודה:
לשכבה העליונה השטרויזל:
1/2 כוס קמח מצות
1/4 כוס שקדים גרוסים
1/2 כוס סוכר
1/8 כפית מלח
100 גר' חמאה קרה.
לבסיס:
11/4 כוס קמח תופח כשר לפסח
1/4 כפית מלח
100 גר חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים
11/2 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מלימון שלם
1 מיכל שמנת חמוצה
המילוי:
1 מיכל ריבת פטל
חופן קוקוס טחון
משמנים ומקמחים את התבנית |
משמנים ומקמחים תבנית 24".
הכנת הבסיס:
בעזרת מקצפה ידנית מקציפים את החמאה והסוכר, מוסיפים את תמצית הווניל גרידת הלימון והשמנת החמוצה, ממשיכים בערבוב עד לקבלת תערובת חלקה מוסיפים את חצי מכמות הקמח אח"כ את הביצים ולבסוף את יתרת הקמח. יוצקים את התערובת לתבנית.
יוצקים את הבצק לתבנית |
מפזרים חופן קוקוס או יותר |
תלוליות ריבה |
שטרויזל השכבה העליונה |
הנה לכם עוגת פירות יער לפסח מופלאה.
3 תגובות:
שלום לך, מתכונים מדהימים!! תודה רבה
תודה רב היוכבד, איזה כייף :-)
מתכונים איכותיים ונראים טעימים ביותר! תודה רבה רבה!
הוסף רשומת תגובה