החלטנו לעלות לירושלים לבקר חבר יקר – גיא סלוק. גיא, חוץ מזה שיש לו את העיניים הכי כחולות שראיתי בחיים, הוא שף, ומאחר והוא עובד סביב השעון 7 ימים בשבוע והמסעדה שלו שוכנת בבנין קסום החלטנו לפנות את אחר הצהרים ולצאת לבקר את גיא במגרש שלו.
המסעדה עליה הוא מנצח היא "מונא" השוכנת בבנין קסום שבעבר היה משכנו של בית הספר המיתולוגי "בצלאל" שכיום נותרה בו רק מגמת הארכיטקטורה. בעוד אנחנו הולכים אל עבר המסעדה חולפים על פנינו סטודנטים הנושאים תיקי עבודות ושירטוט. המקום מזכיר ליוחי מסעדה בשם Café Arti E Mesrieri הנמצאת ברג'יו אמיליה שבאיטליה והביקור ב"מונא" תמיד מעלה בו זכרונות וטעמים טובים מתקופתו שם.
גיא, הוא הצעיר מבין ארבעה אחים. כילד קטן, אמו הייתה מושיבה אותו על השיש במטבח ועוסקת בבישוליה האותנטיים הנפלאים ולגיא הקטן היה אסור לגעת בכלום – רק לטעום כשהיא נתנה את האות לכך. כאשר גדל ואמא ואבא היו יוצאים לבילוי, גיא היה מתגנב למטבח מכין לעצמו פיצה בגודל של פיצה משפחתית, אוכל את כולה, מצחצח את המטבח ומחזיר את התבנית בדיוק לאותו מקום בו הונחה קודם, שמא אמא תגלה שהוא הסתובב לה במטבח. למורת רוחה של אמא, גיא עמד על דעתו והכריז כי הוא רוצה להפוך את הבישול למקצועו.
הוא החל את דרכו הקולינרית במסעדת קווליר ואח"כ נסע לאמסטרדם ושם עבד באחת המסעדות המובילות "טוסקניני".
כאשר חזר לארץ חברו עזר אבאיו ביקש ממנו לבוא לעזור לו קצת בבר שלו, הלוא הוא מונא, שהיה כבר אז מוסד ידוע בקרב הירושלמים.
אחרי שנתיים גיא החליט לקחת את המקום לכיוון אחר וביקש מעזר להצטרף אליו להרפתקה.
מאז ועד היום חלפו כבר כ-8 שנים בהן גיא הוא השף המוביל של המסעדה המגישה אוכל בעל גוון איטלקי צרפתי עם נגיעות ים תיכוניות .
מוסר ים ושרימפס ברוטב ציר דגים וחמאת לימון
ציר דגים
חמאת לימון
ארבעה שרימפס
פירה תפוחי אדמה כתוספת
3 אספרגוסים חלוטים להגשה.
אופן ההכנה: במחבת טפלון צורבים את הדג בחמאה ומעבירים להשלמה בתנור בחום של 150 מעלות עד שכל שאר מרכיבי המנה מוכנים.
במחבת נפרדת מצמצמים ציר דגים, מוסיפים את השרימפס אל המחבת עד שצבעם הופך לאדום כשתי דקות. מסירים מהאש ומוסיפים כף חמאה תוך כדי ערבוב עד שהיא נמסה .
בכלי נפרד מחממים את החמאת לימון.
במרכז צלחת מניחים 3 אספרגוסים חלוטים, מעליהם מניחים את פילה הדג משני צידי הדג מקשטים בפירה, מעל הכל מניחים את השרימפס .
מצדו האחד של הדג יוצקים את ציר הדגים, מהצד השני יוצקים את חמאת הלימון.
מונא של גיא סלוק רח' שמואל הנגיד 12 בית האמנים טל' 02-6222283
המסעדה עליה הוא מנצח היא "מונא" השוכנת בבנין קסום שבעבר היה משכנו של בית הספר המיתולוגי "בצלאל" שכיום נותרה בו רק מגמת הארכיטקטורה. בעוד אנחנו הולכים אל עבר המסעדה חולפים על פנינו סטודנטים הנושאים תיקי עבודות ושירטוט. המקום מזכיר ליוחי מסעדה בשם Café Arti E Mesrieri הנמצאת ברג'יו אמיליה שבאיטליה והביקור ב"מונא" תמיד מעלה בו זכרונות וטעמים טובים מתקופתו שם.
גיא, הוא הצעיר מבין ארבעה אחים. כילד קטן, אמו הייתה מושיבה אותו על השיש במטבח ועוסקת בבישוליה האותנטיים הנפלאים ולגיא הקטן היה אסור לגעת בכלום – רק לטעום כשהיא נתנה את האות לכך. כאשר גדל ואמא ואבא היו יוצאים לבילוי, גיא היה מתגנב למטבח מכין לעצמו פיצה בגודל של פיצה משפחתית, אוכל את כולה, מצחצח את המטבח ומחזיר את התבנית בדיוק לאותו מקום בו הונחה קודם, שמא אמא תגלה שהוא הסתובב לה במטבח. למורת רוחה של אמא, גיא עמד על דעתו והכריז כי הוא רוצה להפוך את הבישול למקצועו.
הוא החל את דרכו הקולינרית במסעדת קווליר ואח"כ נסע לאמסטרדם ושם עבד באחת המסעדות המובילות "טוסקניני".
כאשר חזר לארץ חברו עזר אבאיו ביקש ממנו לבוא לעזור לו קצת בבר שלו, הלוא הוא מונא, שהיה כבר אז מוסד ידוע בקרב הירושלמים.
אחרי שנתיים גיא החליט לקחת את המקום לכיוון אחר וביקש מעזר להצטרף אליו להרפתקה.
מאז ועד היום חלפו כבר כ-8 שנים בהן גיא הוא השף המוביל של המסעדה המגישה אוכל בעל גוון איטלקי צרפתי עם נגיעות ים תיכוניות .
הערב כבר ירד עלינו ואנחנו עדיין יושבים ומפטפטים על קפה במסעדה, אבל הסרוויס שעומד בפתח לא מניח לגיא ולכן אנחנו עוברים לפטפט במטבח בזמן שגיא מכין את ציר הדגים המופלא שלו המלא בניחוחות ים תיכוניים, עלי תבלין, עלה דפנה שנקטף זה עתה מהחצר ופפריקה שתצבע את הציר בצבע אדום עמוק, כי איך אפשר ללא המגע מבית אמא. בהמשך הוא ישתמש בציר להגשת אחת ממנות הדגל של המסעדה, מוסר ים ושרימפס ברוטב ציר דגים וחמאת לימון.
מכוון שגיא הוא חבר אז גם אתם זוכים והנה המתכון לפניכם:
מוסר ים ושרימפס ברוטב ציר דגים וחמאת לימון
מרכיבים:
180 גר' פילה מוסר יםציר דגים
חמאת לימון
ארבעה שרימפס
פירה תפוחי אדמה כתוספת
3 אספרגוסים חלוטים להגשה.
אופן ההכנה: במחבת טפלון צורבים את הדג בחמאה ומעבירים להשלמה בתנור בחום של 150 מעלות עד שכל שאר מרכיבי המנה מוכנים.
במחבת נפרדת מצמצמים ציר דגים, מוסיפים את השרימפס אל המחבת עד שצבעם הופך לאדום כשתי דקות. מסירים מהאש ומוסיפים כף חמאה תוך כדי ערבוב עד שהיא נמסה .
בכלי נפרד מחממים את החמאת לימון.
במרכז צלחת מניחים 3 אספרגוסים חלוטים, מעליהם מניחים את פילה הדג משני צידי הדג מקשטים בפירה, מעל הכל מניחים את השרימפס .
מצדו האחד של הדג יוצקים את ציר הדגים, מהצד השני יוצקים את חמאת הלימון.
מונא של גיא סלוק רח' שמואל הנגיד 12 בית האמנים טל' 02-6222283
6 תגובות:
הצילומים מקסימים.
המונא בהחלט אחד המקומות הטובים, ולדעתי בשנתיים האחרונות נתן קפיצה משמעותיות ביותר קדימה.
תודה עמית :-) על הצילומים כמובן אחראי יוחי מנדיל. ואני שמחה שאתה חושב כמוני.
מירי,
זהו שכנעת אותי סופית. תיכף עולים לירושלים. גם מכניסים למומלצים של בייגלה מחר.
יהיה לכם כייף אני בטוחה. קחו מעיל :-) קריר החורף בירושלים.
הייתי היום אחה"צ במונא. מומלץ ביותר, אוכל טעים ומקורי ובכלל אלטרנטיבה טובה לשבת אחה"צ במקום מסעדה לת אביבית פלצנית.
שמחה שנהנת שם. :-)
הוסף רשומת תגובה